PARCUL NATURAL

PUTNA-VRANCEA

05 aprilie 2023

Concurs de desene interscolar „Gândacii si copacii”

În perioada 03.04.2023 – 31.05.2023, Agentia pentru Protecția Mediului Vrancea în parteneriat cu Administrația Parcul Natural Putna Vrancea, ACDB si Centre for Environmental Research and Impact Studies vor organiza a doua ediție (2023) a concursului interșcolar, intitulat: „Gândacii și copacii”.

Concursul se adresează elevilor din clasele V-VIII din comunitățile de interes pentru Parcul Natural Putna-Vrancea (comunele Soveja, Vidra, Păulești, Negrilești, Tulnici și Nistorești).

Desenele trebuie să cuprindă una sau mai multe specii de insecte saproxilice protejate care se întâlnesc în arealul Parcul Natural Putna Vrancea: croitorul fagului (Rosalia alpina), gândacul sihastru (Osmoderma eremita), croitorul cenușiu (Morimus funereus) rădașca (Lucanus cervus) și croitorul mare al stejarului (Cerambyx cerdo).

Vor fi acordate următoarele premii:

  • premiul special care constă într-o excursie în Parcul Natural Putna-Vrancea pentru clasa câștigătorului premiului I și cadre didactice însoțitoare. Excursia de o zi va fi organizată în perioada 01-08 iunie 2023.
  • premiul I – bicicletă cu accesorii de întreținere
  • premiul II – bicicletă și cască de protecție
  • premiul III – bicicletă
  • premiul IV – trotinetă și cască de protecție
  • premiul V – trotinetă

Informații suplimentare despre acest concurs sunt prezentate în Regulament Concurs de desene interșcolar „Gândacii și copacii”

Dorim mult succes tuturor participanților!

Despre noi

Parcul Natural Putna-Vrancea are drept scop protecţia şi conservarea unor ansambluri peisagistice în care interacţiunea activităţilor umane cu natura de-a lungul timpului a creat o zonă distinctă, cu valoare semnificativă peisagistică şi/sau culturală, deseori cu o mare diversitate biologică; de asemenea, se oferă publicului posibilităţi de recreere şi turism şi se încurajează activităţile ştiinţifice şi educaţionale.

Urmărește-ne!